Suomen sähköautokanta tuplaantui vuodessa

Suomen sähköautokanta tuplaantui vuodessa

Ladattavia ajoneuvoja kulkee Suomen teillä kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Suomessa oli lokakuun lopussa lähes 700 ladattavaa ajoneuvoa.

Trafin tilastojen mukaan lokakuun lopussa Suomessa oli rekisterissä 681 ladattavaa ajoneuvoa. Sähköautojen ja muiden ladattavien ajoneuvojen määrä on siis vuodessa kaksinkertaistunut. On huomattava, että luku sisältää vain teollisesti valmistetut ns. uuden sukupolven ladattavat ajoneuvot, ei harrasteautoja tai muuntosähköautoja.

Suosituin ladattava ajoneuvomalli on edelleen Toyota Prius. Se on ladattava hybridi, eli siinä on sähkömoottorin lisäksi polttomoottori. Seuraavaksi yleisimmät mallit ovat Nissan Leaf ja Opel Ampera.  

Perinteisten autovalmistajien tulo sähköautomarkkinoille tulee kiihdyttämään sähköautokannan kasvua.  Esimerkiksi viime vuoden alkupuolella myyntiin tulleen Volvo V60 Plug-In Hybridin suosio on kasvanut tasaisesti.

Täyssähköisten Teslojen myynti on myös kovassa nousussa. Niitä on rekisteröity tänä vuonna 65 kappaletta.

Seuraavia ladattavia ajoneuvoja on liikenteessä joitain yksilöitä: Mitsubishi iMieV, Mercedes-Benz Vito E-CELL, Ford Focus Electric, Peugeot ION, Porsche Panamera S Hybrid, Citroen C-Zero ja Think City.